Vijf jaar ch

, Moeke verstuiven
9-4-2018, 10:11 uur

Na vijf jaar Ch heb ik nog steeds een leuk leven maar dat heb ik altijd gehad, vijf jaar Duitse lessen omdat ik geen Duits kennen. Ik zit in veel groepjes, sporten, koken, jassen wandern dus het Zwitser Duits versta ik ook goed

Ik heb nog altijd moeite met de gemiddelde Zwitser, die niet zo spontaan zijn en veel hin eigen leven hebben, dan rek je toch automatisch naar buitenlanders waar ik me beter bij voel.
Na vijf jaar werken heb ik nog steeds een rotgevoel, ik heb het na drie verschillende banen nog steeds niet naar mijn zin, het is totaal anders dan nl, hiërarchie, veel slokken en weinig meedenken.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moeke verstuiven

Re: Vijf jaar ch

, ikke
9-4-2018, 13:04 uur

Ik vind het wel heel grappig dat je dit schrijft. Dit is nl. precies dezelfde kritiek die buitenlanders op nederland hebben als ze voor hun werk in nederland komen wonen.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vijf jaar ch

, Jacomo
9-4-2018, 14:20 uur

De gemiddelde Zwitser heeft geen behoefte aan buitenlanders, waar ook de Nederlander onder valt. Probeer niet de taal te leren, want dit is altijd fout. Daarnaast geldt dat het warme eten fantasieloos is, en enkel als 'vulling'. Ook wordt er geen Sinterklaas gevierd en zijn Nederlandse postzegels ongeldig. Toch is het een mooi land, de dieren en de bergen maken het allemaal goed (steenbok en zevenslapers) maar probeer niet om met de mensen in contact te komen, dit lukt niet.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vijf jaar ch

, Joyce
9-4-2018, 17:30 uur

Zwitsers doen er relatief lang over voordat ze je opnemen in hun kring, zo hebben wij ervaren. Er zijn overigens genoeg Nederlandse plaatsen waar dit eveneens geldt. Wij zijn inmiddels (na 7 jaar) wel degelijk opgenomen in de dorpsgemeenschap en de mensen zijn ronduit hartelijk. Toen we ons er werkelijk gevestigd hadden en onze auto een Zwitserse nummerplaat kreeg was het goed.
Van de Zwitsers kan ik me nog beter voorstellen dat ze afwachtend zijn: er lopen en rijden verhoudingsgewijs zo enorm veel mensen uit andere landen rond, vooral toeristen, maar niet alleen die. Ze zijn niet verplicht om vriendschappen met je te sluiten!

Je kunt natuurlijk ook terug naar Nederland als het te zwaar wordt, en daar je leuke leven voortzetten.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vijf jaar ch

, Jacomo
10-4-2018, 7:41 uur

Inderdaad, men is niet verplicht om vriendschap te sluiten. Maar de Zwitser maakt het wel heel bont, door (bijvoorbeeld) alle Belgen en Nederlanders links te laten liggen, omdat zij de bergen niet kennen, en wel eens een lawine veroorzaakt hebben door een steentje te gooien.

reageer op dit bericht in het forum

Re: Vijf jaar ch

, Gérard van Eekeren
10-4-2018, 11:47 uur

Mensen in de randstad en Brabant zijn spontaner dan achterhoek ers, Friezen, en Limburgs over Noordhollanders maar helemaal niet te spreken, zo is het hier ook, de ene is spontaan de ander niet, ga sporten dan wordt je snel toegelaten

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Gérard van Eekeren
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug