Huis/appartement huur en whealth tax voor expats

, Jacoba
6-2-2018, 6:39 uur

Wij verhuizen van de zomer naar Basel. We zijn ons aan het oriënteren wat de mogelijkheden zijn in de stad zelf of de omgeving. Wat is een redelijk budget voor een appartement/huis met 3 slaapkamers? Nu lezen we ook dat de belastingen per kanton verschillen. Moet je als expat ook whealth tax betalen en geldt dit ook over de waarde van je huis in NL of alleen over het saldo van je spaarrekeningen?
Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Jacoba

Re: Huis/appartement huur en whealth tax voor expats

, ikke
6-2-2018, 8:48 uur

Woningskosten verschillen nogal of je in de stad of 'op het land' gaat wonen. Je kan bijv. op homegate.ch kijken wat het zoal kost. Aantal kamers in een huis wordt altijd de woonkamer meegerekend. Dus bijv. 4.5 zimmer is 3 slaapkamers en 1.5 woonkamer, woonkamers zijn meestal 1.5, dwz dat je een woon- en eetgedeelte in je woonkamer hebt.
Wealth Tax (Vermögenssteuer) is erg prettig in CH. In Baselland is, als je getrouwd bent, de 1e 150'000 vrij van belasting en alles wat daarboven is betaal je in promille, als je een vermogen hebt van 1 miljoen, betaal je daar 4600 belasting over. Als je definitief in Zwitserland woont (dwz je economische middelpunt in ch hebt en hier dus belastingplichtig bent) moet je ook over de waarde van je huis in NL vermogensbelasting betalen. Staat tegenover dat je van je totale vermogen je schulden aan hypotheken etc. aftrekken. In Basel-Stadt is de vermogensbelasting ietsje hoger, maar niet heel erg veel meer.

reageer op dit bericht in het forum
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug