Tips voor verhuizen naar Zurich- kleuterschool/ kinderdagopvang

, Christianne
9-8-2017, 10:05 uur

Beste allemaal,

Mijn man heft een baan aangeboden gekregen in Zurich en we overwegen dus een gezinsverhuizing naar Zurich. Onze kinderen zijn 2 en 4- heeft er iemand ervaring met het in laten stromen van een kleutertje op een lokale Zwitserse school (hij spreekt vooralsnog weinig tot geen duits, maar wel tweetalig engels/ nederlands). Zijn er bijzondere zaken om rekening mee te houden?

Voor onze tweejarige ben ik erg benieuwd of mensen ervaring hebben met het zwitserse kinderopvang systeem want ik hoop op termijn ook aan het werk te kunnen?

Alle tips zijn welkom! Groetjes,

Christianne

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Christianne

Re: Tips voor verhuizen naar Zurich- kleuterschool/ kinderdagop

, elieze
15-8-2017, 10:26 uur

Wij zijn 5 jaar geleden verhuisd met onze kinderen van toen 3 en 5. Instroom CH kleuterschool en basisschool geen enkel probleem, kinderen pikken de taal snel op. W.b. kinderopvang, het is er wel maar is heel duur. Als je oudste naar de kleuterschool gaat dan is het nog lastiger ivm de beperkte schooluren. Maar niet getreurd, het is te doen. Je moet wat geluk hebben met het vinden van een baan en dan het regelen van de opvang. Wij hebben altijd gewerkt en dat bevalt ons heel prima. succes met de verhuizing. Het is een prachtig land.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar elieze
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug