Krankenkasse opzeggen

, Battum80
19-6-2017, 14:06 uur

Wij gaan Zwitserland verlaten en hebben een sabbatical gepland voor we weer terug keren naar Nederland. Dit betekent dat we ons laten uitschrijven uit CH en onze B Bewilligung moeten inleveren. In Nederland kunnen we ons niet laten inschrijven omdat we er nog niet echt gaan wonen en omdat we een beetje gaan rondreizen gaan we ons ook niet steeds opnieuw ergens anders inschrijven. Nu is de Krankenkasse van mening dat we ons niet kunnen afmelden omdat we gaan reizen. Wij willen een speciale verzekering in NL afsluiten om eventuele zorg en aansprakelijkheid af te dekken. Deze is natuurlijk goedkoper dan de krankenkasse hier. Heeft iemand een idee hoe we van de krankenkasse kunnen opzeggen?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Battum80

Re: Krankenkasse opzeggen

, Joyce
20-6-2017, 6:55 uur

Ik denk dat je je officieel moet uitschrijven uit je woonplaats in Zwitserland. Daarvoor moet je een adres in Nederland opgeven, je moet ergens 'wonen'. Omgekeerd zou dit ook gelden.
Dit is best een ingewikkelde zaak: Pas op met inschrijving op een adres bij vrienden of familie: ze gaan dan mogelijk toeslagen etc. missen omdat je daar woont.

reageer op dit bericht in het forum
terug

Reageer


Het bericht waarop je wilt reageren:Onderwerp (verplicht, typ het onderwerp van je reactie in):


Bericht (verplicht, maximaal 5000 tekens):


Naam (verplicht):


email address


E-mail (als je dit invult kunnen mensen rechtstreeks op je reageren, maar je e-mailadres komt niet op de site te staan):


Laat het mij via email weten, als er een reactie wordt gepost bij dit onderwerp.
Laat het mij altijd via email weten, als er in dit forum geschreven wordt.

  


terug